Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Θρησκεία Τουρκία


Θρησκεία Τουρκία

Συχνά ακούμε τη δήλωση ότι η Τουρκία είναι ένα «πολυπολιτισμικό μωσαϊκό", μια χώρα στην οποία συνυπήρχαν με μια δωδεκάδα διαφορετικών εθνικοτήτων.
Εκτός από Κούρδους, Έλληνες, Αρμένιοι και Εβραίοι, η Τουρκία και κατοικείται από τους Ασσυρίους, Τσιγγάνοι, Τσερκέζους, και Γεωργιανών Łazów.
Κατά την πολυπολιτισμικότητα της χώρας αυτής δεν αποτελείται από ένα πλήθος που ζουν, αλλά μόνο εδώ, μικρότερα ή μεγαλύτερα έθνη, αλλά το γεγονός ότι οι πολίτες της ανήκουν σε διάφορες εκκλησίες, οι οργανώσεις και οι θρησκευτικές ομάδες.
Είναι σημαντικό ότι στην Τουρκία ανήκουν στο έθνος, δεν εκχωρείται αυτόματα σε μια ορισμένη θρησκεία.

Ισλάμ - η μεγαλύτερη θρησκεία στην Τουρκία

Δεν είναι δύσκολο να μαντέψει ότι από όλες τις θρησκείες παρουσία στην Τουρκία, το Ισλάμ έχει το μεγαλύτερο αριθμό οπαδών, οι Μουσουλμάνοι αποτελούν πάνω από społczeństwa 90%. Οι περισσότεροι από αυτούς, πάνω από το 60%, των σουνιτών, που είναι - πώς να αυτοπροσδιορίζονται - ". Ανθρώπους της παράδοσης και της κοινότητας"
Sunnizm είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις ορθόδοξες ισλαμικές ομάδες, που για αιώνες ανταγωνίζεται με μια άλλη παράταξη - Shiism.
Εκτός από το που ζουν σουνίτες στην Τουρκία και μια μεγάλη ομάδα των λεγόμενων. "Αλεβίτες", που σημαίνει "οπαδοί του Αλί." Είναι δύσκολο να δώσει σε αυτό το μέρος για ένα συγκεκριμένο αριθμό, διότι οι Αλεβήδες δεν αποτελούν μια βασική ομάδα και είναι πολύ διχασμένη εσωτερικά. Εκτιμάται ότι αυτοί αντιπροσωπεύουν περίπου το 20-30% της τουρκικής κοινωνίας. Συνδυάζει μια κοινή πηγή έμπνευσης Αλεβίτες, ο οποίος είναι Μουσουλμάνος μυστικισμό, και να μοιράζονται διαφορετικά έθιμα και τον τρόπο ζωής. Χωρίς να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες, μπορούμε να πούμε ότι αυτή είναι μια πολύ φιλελεύθερη και μοντέρνα, όπως muzułmanizm, το περιβάλλον. Αλεβήδες δεν προσεύχονται σε τζαμιά, το αλκοόλ πίνουν, τρώνε χοιρινό κρέας, και οι γυναίκες απολαμβάνουν μεγάλη ελευθερία. Αυτό φιλελευθερισμός είναι η αιτία πολλών συγκρούσεων που ξεσπούν μεταξύ αυτών και η συντηρητική σουνίτες.

Χριστιανικών Εκκλησιών

Μεταξύ των πολλών θρησκειών παρουσία στην Τουρκία, η παρουσία του υποδεικνύουν έντονα τους χριστιανούς. Σε όλη τη χώρα πάνω από δώδεκα διαφορετικές εκκλησίες: της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, υπάρχουν επίσης Καθολική ενορίες και Προτεσταντικές εκκλησίες. Η παρουσία του τελευταίου είναι το αποτέλεσμα των αποστολών, οι οποίες εστάλησαν στην Τουρκία κατά τον δέκατο ένατο και εικοστό αιώνα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Αρμενική Αποστολική Εκκλησία και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι μόνο εθνικές εκκλησίες. Για την Ελληνική Εκκλησία, που συχνά ανήκουν επίσης οι εκπρόσωποι της, εκτός από την ελληνική ιθαγένεια, όπως Τσιγγάνοι. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι Αρμένιοι είναι Καθολικοί ή Προτεστάντες.
Ιουδαϊσμός και άλλων θρησκειών στην Τουρκία
Στην Τουρκία, υπάρχουν περίπου 23.000 Εβραίους, οι οποίοι αποτελούν περισσότερο από μια ντουζίνα κοινότητες διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Όσο για τη μικρότερη θρησκευτική ομάδα στην Τουρκία, που αποτελούν το Yezidis, σε όλο τον κόσμο οι οπαδοί αυτής της θρησκείας είναι ένα σύνολο περίπου 600 χιλ. από τους οποίους ζουν στην Τουρκία, μόλις μερικές εκατοντάδες ανθρώπους. Jezydyzm έχει τις ρίζες της στην szyizmie, ο Χριστιανισμός και zaratusztrianizmie nestoriańskim.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου